Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αετομηλίτσας ιδρύθηκε το 2010 στο νότιο μέρος του χωριού. Διαθέτει πάνω από 500 εκθέματα στον θεματικά διαμορφωμένο εκθεσιακό του χώρο, καθοδηγώντας τον επισκέπτη σε μία ευχάριστη γνωριμία με την τοπική ιστορία, την παράδοση του τόπου κατά την διάρκεια των διαφόρων εκφάνσεων της ζωής των κατοίκων.

Τα εκθέματα ανήκουν στην περίοδο από το 1900 έως το 1960, υπάρχουν όμως και κάποια εκθέματα προγενέστερα ή μεταγενέστερα αυτής της χρονολογικής περιόδου. και αφορούν στις παραγωγικές δραστηριότητες της κτηνοτροφίας, αλλά και με τις παραδοσιακές τεχνικές, όπως την υφαντική, τη ραπτική, την κεντητική, Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν χρηστικά αντικείμενα, κτηνοτροφικά και οικιακά εργαλεία, αργαλειός, πλούσια υφαντά τεκμήρια γεγονότων – έγγραφα, φωτογραφικό υλικό, όπλα από την περίοδο των πολέμων.

Στόχος του συλλόγου είναι η διασφάλιση της Βλάχικης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της διάσωσης της Βλάχικης γλώσσας. Η πολιτιστική κληρονομιά της Αετομηλίτσας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Βλάχικο πολιτισμό.

Newsletters

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Σύλλογος Αετομηλιτσιωτών Γράμμου «Η Αετομηλίτσα»

Σέμελης 24, Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκη

+30 697 355 0013

info@aetomilitsa.com

www.aetomilitsa.com