ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ «ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΙΩΤΩΝ ΓΡΑΜΜΟΥ» ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ «ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΕΤΟΜΗΛΙΤΣΙΩΤΩΝ ΓΡΑΜΜΟΥ» ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Στη Θεσσαλονίκη, σήμερα την 24η Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Κυριακή και ώρα 12.00, συνήλθαν στα γραφεία του Συλλόγου, επί της οδού Σεμέλης 24, στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση.

Ο κ. Τάχης-Λαβούτης Σταύρος ορισθείς ως προσωρινός Πρόεδρος της Συνέλευσης, αποδέχεται αυτή και κηρύσσει την έναρξη της Συνέλευσης.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ

Θέμα 1ο. Επί του πρώτου θέματος, το διοικητικό συμβούλιο πραγματοποίησε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό για τα έτη 2019-2023 (έως 23/09/2023).

 

2. Προκήρυξη εκλογών

Θέμα 2 ο. Επί του δεύτερου θέματος, προκηρύχθηκαν εκλογές για την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 16:00 έως 21:00 και συμφωνήθηκαν τα εξής αναφορικά με την εκλογική διαδικασία:

 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του συλλόγου άνω των 17 ετών, οι σύζυγοι τους και τα παιδιά τους, καθώς και τα τέκνα αυτών εάν έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους.
Το κόστος της συνδρομής για την συμμετοχή είναι 5 ευρώ
Είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας.
Για την απόδειξη συζυγικής σχέσης είναι απαραίτητη η προσκόμιση κοινού Ε9, συμφώνου συμβίωσης ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης.
Εφορευτική επιτροπή ορίστηκαν οι Χρήστος Νίκου, Γρηγόρης Μακρής, Ευσταθία Τζαβέλλα
Τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών θα εκτυπωθούν και θα πληρωθούν από τον κάθε συνδυασμό και θα παραδοθούν στην εφορευτική επιτροπή πριν την έναρξη των εκλογών.
Στην αίθουσα θα βρίσκεται ένα άτομο από κάθε εκλογικό συνδυασμό.
Οι κάλπες ανοίγουν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 στις 16:00 και κλείνουν στις 21:00
O ψηφοφόρος θα δίνει τα στοιχεία του, την ταυτότητα του στην εφορευτική επιτροπή και θα ταυτοποιείται από την εφορευτική επιτροπή, πληρώνοντας το αντίτιμο των 5 ευρώ. Σε περίπτωση που χρειαστεί ταυτοποίηση καταγωγής από την Αετομηλίτσα ή/και επιβεβαίωση συγγένειας είναι υποχρεωμένος να παραδίδει τα απαραίτητα έγγραφα.
Ακολούθως η εφορευτική επιτροπή θα του παραδίδει τα δύο ψηφοδέλτια και ένα λευκό καθώς και έναν φάκελο με σφραγίδα του συλλόγου.
Ο ψηφοφόρος θα περνάει σε οριοθετημένο χώρο (παραβάν) και θα βάζει το ψηφοδέλτιο στον φάκελο.
Εν συνεχεία, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα ρίχνει το φάκελο στην κάλπη και θα αποχωρεί.
Στο χώρο του συλλόγου που θα διεξάγεται η ψηφοφορία θα βρίσκονται αυστηρά τα τρία μέλη της εφορευτικής, το αναπληρωματικό μέλος, καθώς και ένας εκπρόσωπος από κάθε συνδυασμό.
Στον εσωτερικό χώρο του συλλόγου θα βρίσκονται το πολύ 4 άτομα- ψηφοφόροι για αναμονή στην εκλογική διαδικασία, καθώς η πόρτα του εσωτερικού χώρου θα παραμείνει κλειστή με υπεύθυνο άτομο έξω από την πόρτα για τον συντονισμό της εισόδου.
Ο κάθε συνδυασμός ξεχωριστά έχει την υποχρέωση να παραδώσει πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας τα ψηφοδέλτιά τους στην εφορευτική επιτροπή. Όπως αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση το κόστος εκτύπωσης των ψηφοδελτίων θα το αναλάβει ο κάθε συνδυασμός με δικά του έξοδα και θα τα παραδώσει στην εφορευτική επιτροπή.
Ο σύλλογος μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου θα αναλάβει το κόστος προμήθειας λευκών ψηφοδελτίων, κάλπης, δημιουργία ειδικού χώρου (παραβάν) και οποιουδήποτε κόστους αναλώσιμου χρειαστεί η εφορευτική επιτροπή.
Με το κλείσιμο της κάλπης, θα γίνει η καταμέτρηση με την παρουσία της εφορευτικής επιτροπής και την παρουσία αυστηρά ενός εκπροσώπου από κάθε συνδυασμό.
Μετά το πέρας της καταμέτρησης η εφορευτική επιτροπή θα υπογράψει το επίσημο έγγραφο των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας, που θα φέρει τη σφραγίδα του συλλόγου.
Εν συνεχεία, τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την επίσημη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook και θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Στο σημείο αυτό τελειώνει η συνεδρίαση λόγω εξάντλησης των θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης.


Ο Πρόεδρος της ΓΣ Ο Γραμματέας ο Πρόεδρος

Στόχος του συλλόγου είναι η διασφάλιση της Βλάχικης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της διάσωσης της Βλάχικης γλώσσας. Η πολιτιστική κληρονομιά της Αετομηλίτσας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Βλάχικο πολιτισμό.

Newsletters

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Σύλλογος Αετομηλιτσιωτών Γράμμου «Η Αετομηλίτσα»

Σέμελης 24, Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκη

+30 697 355 0013

info@aetomilitsa.com

www.aetomilitsa.com