Η Αετομηλίτσα

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο

Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο

Το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αετομηλίτσας ιδρύθηκε το 2010 στο νότιο μέρος του χωριού. Διαθέτει πάνω από 500 εκθέματα στον θεματικά διαμορφωμένο εκθεσιακό του χώρο, καθοδηγώντας τον επισκέπτη σε μία ευχάριστη γνωριμία με την τοπική ιστορία, την παράδοση του τόπου κατά την διάρκεια των διαφόρων εκφάνσεων της ζωής των κατοίκων.

Ξενώνας Αετομηλίτσας

Ξενώνας Αετομηλίτσας

Ο Ξενώνας και το Καταφύγιο της Αετομηλίτσας λειτουργούν όλο τον χρόνο και σας περιμένουν για να ανακαλύψετε την ομορφιά και μαγεία της άγριας φύσης, την μοναδική χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, καθώς και τις αλπικές λίμνες στις τριγύρω κορφές με την ψηλότερη σε όλο τον Ελλαδικό χώρο την Gistova (Γκιστόβα) με υψόμετρο 2360μ πάνω από τη κορυφή Γράμμουστα και στη συνέχεια την Δρακόλιμνη στην Αετομηλίτσα, η οποία είναι περιτριγυρισμένη από τον Σταυρό με υψόμετρο 2031μ, Μαύρη πέτρα με υψόμετρο 2217μ, Επάνω Αρένα με υψόμετρο 2192μ, Γκέσος με υψόμετρο 2166μ, Κιάφα με υψόμετρο 2393μ, Περήφανο με υ

Το πνευματικό κέντρο Αετομηλίτσας

Το πνευματικό κέντρο Αετομηλίτσας

Το πνευματικό κέντρο Αετομηλίτσας εγκαινιάστηκε από το Σύλλογο μας το 1995.

Κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από δωρεές των κατοίκων του χωριού και μελών του συλλόγου μας. Κοσμεί την είσοδο της χωριού και δημιουργήθηκε για συμβάλει στην καλλιέργεια του πνεύματος των νέων της Αετομηλίτσας.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Η Αετομηλίτσα

Στόχος του συλλόγου είναι η διασφάλιση της Βλάχικης πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της διάσωσης της Βλάχικης γλώσσας. Η πολιτιστική κληρονομιά της Αετομηλίτσας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Βλάχικο πολιτισμό.

Newsletters

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Σύλλογος Αετομηλιτσιωτών Γράμμου «Η Αετομηλίτσα»

Σέμελης 24, Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκη

+30 697 355 0013

info@aetomilitsa.com

www.aetomilitsa.com